Smaczna Ania

bo smak ma znaczenie…

Kulinarne podróże i powrót do codzienności

September15

Wróciliśmy do Krakowa. Po ponad 3 miesięcznej tułaczce powrót do codzienności wcale nie jest łatwy. Póki co żyjemy wspomnieniami i już bardzo tęsknimy.

Uzależniłam się od kokosa!

Za czym? Praktycznie za wszystkim: za wspaniałym klimatem, pięknymi krajobrazami, fascynującą kulturą, uśmiechniętymi ludźmi no i oczywiście za jedzeniem, w którym zakochaliśmy się bez opamiętania. Zobaczcie sami jakich potraw można skosztować w Indonezji i Malezji (-:

Tempe, szaszłyki z kurczaka z sosem orzechowym, sałatka z ośmiorniczek i warzywa z kokosem - tak można zjeść na Bali

Jedno z najpopularniejszych dań w Indonezji - Mie Goreng czyli smażony makaron z przeróżnymi dodatkami

Panierowane krewetki, makaron w sosie sojowym i ryż czyli nasi

smaczna ani@ w najlepszym warungu na Bali! Za pokazanie nam tego miejsca dziękuję Joli z Indo-Explorer!

Chińska zupa na śniadanie w Georgetown w Malezji

Malezyjskie sate ayam i sate kambing czyli szaszłyki z kurczaka i wieprzowiny obowiązkowo z sosem z orzeszków ziemnych

Najlepszy chiński makaron jedliśmy w Georgetown w Malezji

Dla miłośników kuchni indyjskiej - nasi briani

Naan bread i chicken briani w Cameron Highlands w Malezji

W następnym wpisie chciałabym pokazać Wam wszystkie egzotyczne owoce, które jedliśmy a wśród nich ten najbardziej śmierdzący czyli durian! Zapraszam!

Smaczny wpis w kategorii: Podróże, Uncategorized

Email will not be published

Website example

Your Comment: