Smaczna Ania

bo smak ma znaczenie…

Nadziewane muszle conchiglioni

February9

Dzisiaj polecę Wam nadziewane muszle, które możecie zrobić zarówno na obiad jak i na spotkanie z przyjaciółmi przy kieliszku wina. Uwielbiam makaron conchiglioni bo jest bardzo wszechstronny i można go nadziewać na różne sposoby.

Do przygotowania farszu wykorzystajcie to, co akurat znajdziecie w lodówce (-: Polecam

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu conchiglioni
  • puszka tuńczyka w zalewie  lub grillowana pierś kurczaka, indyka
  • kapary
  • oliwki czarne lub zielone
  • 1 mozzarella
  • 2-3 pomidory
  • bazylia
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

Makaron gotujemy al dente według przepisu podanego na opakowaniu i odcedzamy. Układamy na półmisku.
Robimy farsz: tuńczyka rozdrabniamy widelcem, oliwki kroimy w krążki, pomidory i mozzarellę w kostkę.  Do rozdrobnionego tuńczyka dodajemy kapary, oliwki, mozzarellę, pomidory, bazylię. Doprawiamy wszystko oliwą, solą i pieprzem wg własnego upodobania. Mieszamy. Gotowym farszem nadziewamy muszle i gotowe!
Zamiast tuńczyka do zrobienia farszu możemy użyć upieczoną lub grillowaną, pokrojoną w kostkę  pierś z kurczaka lub z indyka. Świetnie sprawdzi się także podsmażony boczek.

Email will not be published

Website example

Your Comment: