Smaczna Ania

bo smak ma znaczenie…

Roladki z papryki z mozzarellą i pesto

April15

Dzisiaj przedstawiam Wam kolejny przepis na wspaniałą przystawkę lub lekką kolację. Gorąco polecam!

Składniki:

  • 2 duże czerwone papryki
  • 150 g mozzarelli
  • 8 dużych liści bazylii
  • 1 łyżka pesto
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz

Paprykę myjemy i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Przewracamy od czasu do czasu, aby skórka opiekła się ze wszystkich stron. Pieczemy do momentu, aż skórka będzie lekko podpieczona, miejscami zwęglona. Wyjmujemy i paprykę obieramy ze skórki, odcinamy łodyżki i usuwamy nasiona. Kroimy wzdłuż na ćwiartki. Mozzarellę kroimy na 8 cienkich plasterków. Na każdym kawałku papryki układamy ser, przykładamy listek bazylii i solidnie solimy i pieprzymy. Zwijamy z jednego końca i przebijamy wykałaczką, aby całość ładnie się trzymała. Pesto przekładamy do miseczki, dolewamy oliwy i mieszamy. Sosem polewamy gotowe roladki. Smacznego!

Email will not be published

Website example

Your Comment: