Ucierane ciasto kokosowe z jabłkami
Takich ciast jak to nie trzeba reklamować. Wygląda pięknie, a jeszcze lepiej smakuje. Wystarczy, że tak jak ja lubicie smak kokosowy. Czytaj całość »
Takich ciast jak to nie trzeba reklamować. Wygląda pięknie, a jeszcze lepiej smakuje. Wystarczy, że tak jak ja lubicie smak kokosowy. Czytaj całość »
Dzisiaj polecę Wam przepyszne ciasto bez pieczenia! Przeznaczone dla miłośników czekolado-karmelowych smaków. Czytaj całość »
Tym razem coś zdrowego i lekkiego. Ciasto otrębowe nie dość, że w składzie ma otręby, to jeszcze nie dodajemy do niego ani grama tłuszczu! Bez najmniejszych wyrzutów sumienia można sięgnąć po kolejny kawałek. Czytaj całość »
Włoska tarta o wspaniałym, orzeźwiającym cytrynowym smaku. Dzięki dodatkowi migdałów jest bardziej zwarta i wilgotna. Czytaj całość »
Wiem, że w Polsce sezon na truskawki w pełni. Muszę się przyznać, że polskie truskawki są jedyną rzeczą, za którą naprawdę tęsknię! Ich smak jest nie do pobicia i na próżno szukać go na obcej ziemi… Czytaj całość »
Tort ten upiekłam na przyjazd mojej mamy. Wyszedł po prostu wspaniały. Jest lekki, bardzo orzeźwiający i idealny na upalne dni. Czytaj całość »
Przepis na ten keks jest tak dobry, że aż szkoda trzymać go tylko dla siebie i się nim nie podzielić. Po pierwsze: zawsze się udaje, po drugie: jest bardzo zdrowy, po trzecie: jest idealnym daniem na piknik a po czwarte: uzależnia. Musicie koniecznie go wypróbować! Czytaj całość »
Piekłam ją już dwa razy i na tym się nie skończy. Bardzo, ale to bardzo mi smakuje.
Przyznam się, że po raz pierwszy użyłam do wypieków Golden Syrup i jestem zachwycona jego smakiem i tym boskim połączeniem z orzechami. W oryginalnym przepisie, który znajdziecie tutaj, znajdują się orzechy pekan, które niestety na Wyspach ciężko znaleźć. Czytaj całość »
Wielkimi krokami zbliżają się święta a ja wraz z rodziną również wielkimi krokami uciekam… Nie, nie to żebyśmy nie lubieli świąt, ale całe to zamieszanie z nimi związane chyba nas przerasta! Nie będzie więc świątecznych makowców i pierników a zamiast karpia na stole pojawią się krewetki i kalmary! Życzę Wam spokojnych, radosnych i przede wszystkim smacznych świąt! A na zakończenie przepis na przepyszne, pachnące cynamonem bułeczki norweskie.
Dzisiaj proponuję Wam paj jabłkowy – typowo jesienny, na kruchym cieście, skrywający w sobie mnóstwo pieczonych jabłek doprawionych cynamonem. Migdały i orzechy natomiast nadają ciastu przyjemnej i uzależniającej chrupkości… Po prostu musicie go upiec!