Smaczna Ania

bo smak ma znaczenie…

Kurczak z 40 ząbkami czosnku

April17

Zapewniam, że kurczak z 40 ząbkami czosnku nie jest daniem na odstraszenie wampirów(-: Ilość czosnku przeraża, ale gwarantuję, że upieczony w łupinach zmienia całkiem smak i nie jest ostry tak jak ten świeży.

Czytaj całość »

Piersi kurczaka duszone w pomidorach

November16

Bardzo dobre danie rodem z kuchni włoskiej a konkretnie z regionu Emilia Romagna. Jest lekkie i oczywiście nie wymaga wielkiego wkładu pracy, bo przecież nikt z nas nie lubi się przemęczać(-: Polecam!

Czytaj całość »

Nadziewane piersi kurczaka zawijane w boczek

October25

Nadziewane piersi kurczaka to stały element naszego domowego menu(-: Mięso zawinięte w boczek lub szynkę parmeńską nie wysycha, jest miękkie i soczyste (pod warunkiem, że nie pieczemy go zbyt długo!).

Czytaj całość »

Pierś kurczaka z orzechami

April19

Dzisiaj przepis, który kilka lat temu znalazłam w sieci i do tej pory od czasu do czasu gości na naszym stole.  Gdy mamy ochotę na coś “innego” robię kurczaka z orzechami.

Czytaj całość »

Szynka pieczona

April12

Dzisiaj, po długiej przerwie, proponuję przepis na wyśmienitą pieczoną szynkę. Z powodzeniem może znaleźć się na Waszym świątecznym stole, ponieważ jest aromatyczna, miękka i soczysta. Smacznego.

Czytaj całość »

Kurczak pieczony z ziołami i jabłkami

February10

Muszę przyznać, że nie często zdarza mi się robić kurczaka w całości. Preferuję podudzia i udka(-: Ten przepis jest jednak rewelacyjny!

Czytaj całość »

Lasagne alla bolognese

January12

Dzisiaj przedstawię Wam przepis na pyszną Lasagne alla Bolognese. Przepis jest sprawdzony i nie taki trudny jakby się mogło wydawać.

Czytaj całość »

Boeuf Bourguignon wg Julii Child

January9

Po obejrzeniu filmu “Julie & Julia” naszła mnie nieodparta ochota zrobienia wołowiny po burgundzku czyli “Boeuf Bourguignon” wg przepisu prawdziwej ikony kulinariów Julii Child.

Czytaj całość »

Sałatka brokułowa z kurczakiem

October20

salatka-brokulowa-z-kurczak

Czytaj całość »

Cukinie faszerowane mięsem

May5

Skorzystajmy z tego, że  jest wiosna i w sklepach pojawiły się pyszne, małe i świeże cukinie. Dzisiaj zaproponuję cukinie faszerowane mięsem, czyli danie dla mięsożerców!

cukinie-faszerowane-miesem1

Czytaj całość »

« StarszeNowsze »