August31
Tapenada to nic innego jak hiszpańska pasta, której głównym składnikiem są czarne oliwki. Bardzo często możemy ją spotkać w przeróżnych barach i restauracjach, które oferują nam niezliczony wybór tapas. Czytaj całość »
February11
W sumie to można powiedzieć, że jest to rodzaj hummusu z czerwoną papryką, ale nazwa przecież nie jest najważniejsza. Chodzi o to, żeby było szybko i zdrowo. Szczególnie wtedy, gdy najdą nas niespodziewani goście a my nie mamy co im podać. Hummus sprawdzi się jako lekka przekąska podana z nachosami, grzankami lub malutkimi crostini.
Czytaj całość »
January21
Kolejna, bardzo smaczna pasta nadająca się praktycznie do wszystkiego. Można podać ją z grzankami, krakersami, nachos czy z włoskimi paluszkami grissini.
Czytaj całość »
March17
Przepis na kolejną pastę do chleba, grzanek, krakersów… Jest jedną z moich ulubionych(-:
Czytaj całość »
February17
Dziś przepis na kolejną pastę do chleba. Tym razem coś dla wielbicieli ryb(-:
Czytaj całość »
February16
Pasta z ciecierzycy to świetny pomysł na urozmaicenie codziennego menu. Można ją podawać praktycznie z każdym rodzajem pieczywa, krakersami lub z gorącą bruschettą. Świetnie przechowuje się w lodówce i do tego jest bardzo zdrowa. Polecam!
Czytaj całość »
February15
Ponieważ na ostatnim “spotkaniu towarzyskim”, jakie miało miejsce w naszym domu największym powodzeniem cieszyła się pasta serowa, poniżej przypominam Wam na nią przepis. Bardzo dobrze smakuje z grzankami, krakersami, talarkami itp.
Czytaj całość »