Kurczak z 40 ząbkami czosnku
Zapewniam, że kurczak z 40 ząbkami czosnku nie jest daniem na odstraszenie wampirów(-: Ilość czosnku przeraża, ale gwarantuję, że upieczony w łupinach zmienia całkiem smak i nie jest ostry tak jak ten świeży.
Zapewniam, że kurczak z 40 ząbkami czosnku nie jest daniem na odstraszenie wampirów(-: Ilość czosnku przeraża, ale gwarantuję, że upieczony w łupinach zmienia całkiem smak i nie jest ostry tak jak ten świeży.
Bardzo dobre danie rodem z kuchni włoskiej a konkretnie z regionu Emilia Romagna. Jest lekkie i oczywiście nie wymaga wielkiego wkładu pracy, bo przecież nikt z nas nie lubi się przemęczać(-: Polecam!
Nadziewane piersi kurczaka to stały element naszego domowego menu(-: Mięso zawinięte w boczek lub szynkę parmeńską nie wysycha, jest miękkie i soczyste (pod warunkiem, że nie pieczemy go zbyt długo!).
Dzisiaj przepis, który kilka lat temu znalazłam w sieci i do tej pory od czasu do czasu gości na naszym stole. Gdy mamy ochotę na coś “innego” robię kurczaka z orzechami.
Dzisiaj, po długiej przerwie, proponuję przepis na wyśmienitą pieczoną szynkę. Z powodzeniem może znaleźć się na Waszym świątecznym stole, ponieważ jest aromatyczna, miękka i soczysta. Smacznego.
Muszę przyznać, że nie często zdarza mi się robić kurczaka w całości. Preferuję podudzia i udka(-: Ten przepis jest jednak rewelacyjny!
Dzisiaj przedstawię Wam przepis na pyszną Lasagne alla Bolognese. Przepis jest sprawdzony i nie taki trudny jakby się mogło wydawać.
Po obejrzeniu filmu “Julie & Julia” naszła mnie nieodparta ochota zrobienia wołowiny po burgundzku czyli “Boeuf Bourguignon” wg przepisu prawdziwej ikony kulinariów Julii Child.
Skorzystajmy z tego, że jest wiosna i w sklepach pojawiły się pyszne, małe i świeże cukinie. Dzisiaj zaproponuję cukinie faszerowane mięsem, czyli danie dla mięsożerców!