Grillowana ryba z pikantnym kwaśnym sosem chilli
Pyszna świeża ryba, grillowana w całości, marynowana w mieszance kolendry, czosnku i sosu ostrygowego. Do tego pikantny i kwaśny sos, który jest po prostu rewelacyjny i który z powodzeniem można wykorzystać do innych dań. Czytaj całość »
Curry z kurczakiem, dynią i mango
Curry z mango należy do moich ulubionych. Jest bardzo proste w przygotowaniu i muszę przyznać, że za każdym razem wychodzi troszkę inne. Czasami robię je z kurczakiem a czasami z krewetkami, w zależności od tego co akurat znajdę z lodówce.
Tajska zupa z czerwonym curry
Po przyjeździe z Azji oszaleliśmy na punkcie tamtejszej kuchni. Jest tak dobra i zarazem tak inna od europejskiej, że można się uzależnić. Podczas naszej podróży uczestniczyłam w dwóch kursach gotowania:w Indonezji i w Malezji. Poznałam wiele nowych składników, przypraw i smaków. Myślę, że w tym sezonie na blogu będzie się pojawiało coraz więcej orientalnych dań. Mam nadzieję, że przypadną Wam do gustu i że tak jak my pokochacie azjatycką kuchnię!