Roladki z papryki z mozzarellą i pesto
Dzisiaj przedstawiam Wam kolejny przepis na wspaniałą przystawkę lub lekką kolację. Gorąco polecam!
Składniki:
- 2 duże czerwone papryki
- 150 g mozzarelli
- 8 dużych liści bazylii
- 1 łyżka pesto
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz
Paprykę myjemy i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Przewracamy od czasu do czasu, aby skórka opiekła się ze wszystkich stron. Pieczemy do momentu, aż skórka będzie lekko podpieczona, miejscami zwęglona. Wyjmujemy i paprykę obieramy ze skórki, odcinamy łodyżki i usuwamy nasiona. Kroimy wzdłuż na ćwiartki. Mozzarellę kroimy na 8 cienkich plasterków. Na każdym kawałku papryki układamy ser, przykładamy listek bazylii i solidnie solimy i pieprzymy. Zwijamy z jednego końca i przebijamy wykałaczką, aby całość ładnie się trzymała. Pesto przekładamy do miseczki, dolewamy oliwy i mieszamy. Sosem polewamy gotowe roladki. Smacznego!