Smaczna Ania

bo smak ma znaczenie…

Grissini z szynką

May4

Jest to przystawka, która robi wrażenie szczególnie na małych przyjęciach i spotkaniach przy lampce wina. Pięknie się prezentuje(-:

grissini-z-szynka1

Składniki

  • Paczka włoskich paluszków grissini (najlepiej tych grubszych,  cienkie zbyt szybko stają sie miękkie i się łamią)
  • Ok. 20 dag. szynki (najlepsza jest ta wędzona lub włoskie prosciutto crudo)
  • Szczypiorek

Każdy paluszek owijamy szynką i przewiązujemy szczypiorkiem, jak na zdjęciu. Można też nasze grissini ulepszyć, a mianowicie każdą końcówkę posmarować majonezem lub masłem obtaczać w parmezanie, wzdłuż paluszka położyć kilka listków rucoli i dopiero wtedy wszystko przykryć szynką no i związać oczywiście.

grissini-z-szynka2

Email will not be published

Website example

Your Comment: