Smaczna Ania

bo smak ma znaczenie…

Paluszki z sezamem

February18

W mojej lodówce zawsze można znaleźć opakowanie gotowego ciasta francuskiego, bo jest po prostu rewelacyjne. Można z niego wyczarować wspaniałe przekąski w dosłownie 10 minut. Nawet nie macie pojęcia jak może się przydać, gdy mamy ochotę na coś małego. Dziś przepis na paluszki z sezamem – idealne do piwa.Smacznego!

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • sezam
  • żółtko lub mleko do posmarowania

Ciasto francuskie rozwijamy na blaszce wyłożonej pergaminem, lub używamy pergaminu, w który było zawinięte. Ciasto kroimy w paski o szerokości  ok 1 cm i dowolnej długości (u mnie około 15 cm). Każdy pasek smarujemy roztrzepanym żółtkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy na złoty kolor.

Email will not be published

Website example

Your Comment: