Smaczna Ania

bo smak ma znaczenie…

Pasta z żółtego sera

February15

Ponieważ na ostatnim “spotkaniu towarzyskim”, jakie miało miejsce w naszym domu największym powodzeniem cieszyła się pasta serowa, poniżej przypominam Wam na nią przepis.  Bardzo dobrze smakuje z grzankami, krakersami, talarkami itp.

Znakomicie sprawdza się na przyjęciach lub przed telewizorem(-: Zachwyci Was swoim smakiem aczkolwiek nie polecam jej osobom dbającym o linię – to bomba kaloryczna!

Składniki:

  • ok. 30 dag żółtego sera w kawałku
  • kilka łyżek majonezu koniecznie kieleckiego
  • pęczek zielonej cebulki zwanej także szczypiorem

Ser ścieramy na tarce na małych oczkach.  Do startego sera dodajemy majonez oraz pokrojoną w cienkie plasterki cebulkę (wraz z białymi częściami). Wszystkie składniki dobrze mieszamy, aż powstanie miękka pasta, którą podajemy w miseczce.

Email will not be published

Website example

Your Comment: