Smaczna Ania

bo smak ma znaczenie…

Beza w nowej odsłonie

April11

Aż wstyd się przyznać, ale odkąd nauczyłam się robić bezę pojawia się u nas dosyć regularnie, czyli przynajmniej raz w miesiącu. Po pierwsze szybko się ją robi,  po drugie zawsze bosko smakuje i po trzecie robi piorunujące wrażenie na gościach(-: Jest to również niezawodny sposób na wykorzystanie białek pozostałych po innym wypieku.  Jeszcze nie spotkałam nikogo, komu beza by nie smakowała.


Przepis na bezę jest zawsze ten sam i możecie znaleźć go tutaj.

Wersja szwarcwaldzka (zdjęcie powyżej) to bita śmietana oraz dobra konfitura z wiśni.  Wszystko obsypane startą czekoladą- mleczną lub gorzką w zależności od upodobań.

Zamiast świeżych malin i truskawek możemy bezę udekorować owocami egzotycznymi jak  np. mango lub granat.
Przyznam, że obie wersje są pyszne!

Smaczny wpis w kategorii: Ciasta, Desery, Uncategorized
Jeden smaczny komentarz to

“Beza w nowej odsłonie”

  1. On May 11th, 2013 at 3:18 pm Kasia Says:

    jest boska!!! :)

Email will not be published

Website example

Your Comment: