Smaczna Ania

bo smak ma znaczenie…

Cannelloni ze szpinakiem i serem

January13

I znowu kuchnia włoska! Cóż zrobić – jest najbliższa memu sercu i chyba najlepsza na całym świecie(-: Jeśli znudziły się Wam dania mięsne, to przepis na cannelloni przypadnie Wam do gustu.

Czytaj całość »

Racuszki z ricotty

December13

Racuszki z ricotty to chyba najlepsze racuchy jakie jadłam. Są bardzo lekkie, puszyste i wprost rozpływają się w ustach.

Czytaj całość »

Kopytka z marchewką i orzechami

December7

Dziś proponuję zmodyfikowaną wersję naszych polskich kopytek(-; Dla tych, którzy tak jak ja lubią wszelkiego rodzaju kluski i kluseczki.

Czytaj całość »

Rigatoni z pesto i cukinią

October26

Kolejny wspaniały przepis na danie z makaronu. Viva La Pasta!

rigatoni-z-pesto-i-cukinia1

Czytaj całość »

Gołąbki z zielonej sałaty

September30

To danie to “lekka” wersja polskich gołąbków. Polecam szczególnie na śniadanie lub kolację.

golabki-z-zielonej-salaty13

Czytaj całość »

Placki cukiniowe z kremem bazyliowym

September24

A może by tak zamiast placków ziemniaczanych zrobić placki z cukinii?

placki-z-cukinii2

Czytaj całość »

Pasta al salmone – makaron z łososiem

May4

Pasta al salmone czyli makaron z łososiem należy do moich ulubionych. Przepada za nią także mój syn, który, prawdę powiedziawszy, żadną pastą nie pogardzi (-:

pasta-al-salmone3

Czytaj całość »

Riccioli ze szpinakiem, serem brie i orzechami.

March30

Viva la pasta! Przepis bardzo prosty ale za to danie – jak najbardziej wykwintne. Ja użyłam tutaj pasty riccioli, ale oczywiście można ją zastąpić innym rodzajem makaronu. Dobrze sprawdzą się tutaj penne, rigatoni, farfalle ale także pasta lunga jak fettuccine czy tagliatelle.

riccioli_szpinak_orzechy_brie

Czytaj całość »

Nowsze »