Cannelloni ze szpinakiem i serem
I znowu kuchnia włoska! Cóż zrobić – jest najbliższa memu sercu i chyba najlepsza na całym świecie(-: Jeśli znudziły się Wam dania mięsne, to przepis na cannelloni przypadnie Wam do gustu.
I znowu kuchnia włoska! Cóż zrobić – jest najbliższa memu sercu i chyba najlepsza na całym świecie(-: Jeśli znudziły się Wam dania mięsne, to przepis na cannelloni przypadnie Wam do gustu.
Racuszki z ricotty to chyba najlepsze racuchy jakie jadłam. Są bardzo lekkie, puszyste i wprost rozpływają się w ustach.
Dziś proponuję zmodyfikowaną wersję naszych polskich kopytek(-; Dla tych, którzy tak jak ja lubią wszelkiego rodzaju kluski i kluseczki.
To danie to “lekka” wersja polskich gołąbków. Polecam szczególnie na śniadanie lub kolację.
Pasta al salmone czyli makaron z łososiem należy do moich ulubionych. Przepada za nią także mój syn, który, prawdę powiedziawszy, żadną pastą nie pogardzi (-:
Viva la pasta! Przepis bardzo prosty ale za to danie – jak najbardziej wykwintne. Ja użyłam tutaj pasty riccioli, ale oczywiście można ją zastąpić innym rodzajem makaronu. Dobrze sprawdzą się tutaj penne, rigatoni, farfalle ale także pasta lunga jak fettuccine czy tagliatelle.