Sałatka z makaronu “orzo”
Orzo swoim wyglądem przypomina raczej ryż, tak więc wielkie jest zdziwienie gości, gdy dowiadują się, że jedzą makaron(-: Gotował ją w swoim programie kulinarnym Buddy Valastro i muszę przyznać, że bardzo przypadła mi do gustu.
Pasta rybna
Dziś przepis na kolejną pastę do chleba. Tym razem coś dla wielbicieli ryb(-:
Pasta z ciecierzycy
Pasta z ciecierzycy to świetny pomysł na urozmaicenie codziennego menu. Można ją podawać praktycznie z każdym rodzajem pieczywa, krakersami lub z gorącą bruschettą. Świetnie przechowuje się w lodówce i do tego jest bardzo zdrowa. Polecam!
Pasta z żółtego sera
Ponieważ na ostatnim “spotkaniu towarzyskim”, jakie miało miejsce w naszym domu największym powodzeniem cieszyła się pasta serowa, poniżej przypominam Wam na nią przepis. Bardzo dobrze smakuje z grzankami, krakersami, talarkami itp.
Tarta z pomidorkami koktajlowymi nadziewanymi fetą
Sekretem tej tarty jest jej serowy, kruchy spód. Samo ciasto można przygotować dzień wcześniej i zawinięte w folię przechowywać w lodówce.
Muffiny z rozmarynem i żurawiną
Po baaardzo długiej, wakacyjnej przerwie wracam do gotowania(-: Dzisiaj bardzo szybkie i proste w wykonaniu muffiny (i za to je kocham). Tym razem muffiny w wersji wytrawnej o intensywnym i bogatym smaku. Dla tych, co lubią rozmaryn. Smacznego!
Tarta ze szpinakiem i fetą
Mam fazę na szpinak i ten tydzień można śmiało nazwać “szpinakowym” (-: Tę tartę robiłam już kilka razy. Jest ona bardzo dobrym poczęstunkiem dla gości. Wyróżnia się bardzo maślanym i kruchym spodem. Smacznego!
Sałatka selerowa z rybą wędzoną
Ponieważ wielkimi krokami zbliżają się wakacje postanowiłam zrzucić kilka kilogramów(-: Ostatnio zajadam się sałatkami i szukam coraz to nowych przepisów, bo jak już pewnie wiecie – lubię zmiany (i nie tylko w jedzeniu) (-: